Info 

De 'HiSense APP MVB+LVB' is bedoeld voor alle volwassenen (o.a. familie, professionals, vrijwilligers) die betrokken zijn bij mensen met een matige of lichte verstandelijke beperking.

 

Wat wordt van je verwacht?

Over een periode van 30 dagen krijg je dagelijks 4 meerkeuzevragen voorgelegd.

Kies telkens het beste antwoord en controleer of je antwoorden goed of fout zijn.

Je kan soms ook meer informatie vinden door op de link te klikken aan het einde van de feedback.

De volgende dag kan je de volgende vragen beantwoorden. Indien je een dag overslaat is dit geen probleem. Echter, als je langer dan 48 uur geen vragen hebt beantwoord krijg je een e-mailbericht toegestuurd om je eraan te herinneren om de vragen (van de dag) te beantwoorden. 

(Let op voor gebruikers van tablet of smartphone: kom je bij het openen van de app weer bij de afsluiting van de vorige dag terecht? Druk op de pijltjes >> bovenaan het scherm om het menu te openen. Kies 'Ga naar de test'. Daarna kun je verder spelen.)

 

Als je langer dan 5 dagen geen vragen hebt beantwoord zal je weer opnieuw moeten beginnen.

 

Als je geen ouder of begeleider bent: Kies de variant die het beste bij jouw situatie past. Lees zinnen als ‘je kind’ of ‘je cliënt’ dan op de manier zoals die voor jou geldt.

  • * Ben je een familielid of heb je op een andere manier privé te maken met iemand met een verstandelijke beperking, kies dan de ouder-versie.
  • * Werk je met mensen met een verstandelijke beperking, dan kun je het beste de begeleider-variant kiezen.

Er zijn verschillende soorten vragen:

  • * Kennisvragen. Die weet je wel, of nog niet. Maar geen zorgen! Aan het eind zijn al deze begrippen bekend voor je. Er komen steeds meer inzicht-vragen. Hiervoor heb je de kennis nodig die je in de eerste dagen hebt opgedaan.
  • * Logische vragen over dingen die je misschien allang wist. Goed om hier weer even bewust bij stil te staan: klopt wat ik weet ook met mijn handelen in de dagelijkse praktijk?
  • * Vragen over situaties die jij niet herkent. Bijvoorbeeld omdat jouw kind geen werk heeft, of omdat je geen cliënt hebt met ADHD. Probeer je dan voor te stellen wat je in dat geval zou doen.

 


Heel veel succes!
Paula Sterkenburg
psterkenburg@bartimeus.nl  

 

 

HiSense APP MVB+LVB is ontwikkeld voor het onderzoeksproject Sociale Relaties en ICT door VU FPP APH in samenwerking met  Ons Tweede Thuis, Bartiméus en Cordaan, met financiele steun door ZonMW. 

 

 

 

 


Inloggen >

Registreren voor Begeleiders >

Registreren voor Ouders >